Aktuality

#pribehybezmrizi ze života Chodovské party – červenec-srpen 2020

Pracovní četa v Chodově má za úkol především úklid odpadků ve vybraných lokalitách a sekání trávy pro město Chodov i pro další organizace (např. sportovní kluby). Pracuje 4 dny v týdnu od 7:30 do 15:30. Vede je naše kolegyně Katka Kyselová z chodovské pobočky RUBIKON Centra. Jako vedoucí tréninkových míst pracovníky ráno odvede na místo zakázky, zadá jim práci, během týdne je namátkově kontroluje, přebírá hotovou práci a řeší případné nedostatky.

Seriál #pribehybezmrizi ze života Chodovské party pokračuje

Poslední týden v červenci Chodovská parta výjimečně nepracovala. Jednak měla vedoucí Katka dovolenou a jednak část zaměstnanců RUBIKON Centra, včetně poboček v Karlovarském kraji, skončila v COVIDové karanténě. Ale nebojte se, testy jsou negativní a vše se vrací k normálu.

Do prvního srpnové týdne nastoupila parta zredukovaná jen na dvojici Honza a Magdalena. Blažena dlouhodobě marodí s nohou a oběma Pavlům už skončila pracovní smlouva. Pavel 2 nastoupil ke spolupracujícímu zaměstnavateli do Botanické zahrady v Bečově. I Pavel 1 má rozjednaný nástup do nového zaměstnání, ale zatím to není jisté. V nejbližších dnech by se mělo rozhodnout, jestli to klapne, tak držíme Pavlovi palce.

Protože počasí opět není nic moc, poslala Katka Honzu s Magdalenou uklízet cesty na Bílé vodě. Po 2 hodinách volali, že jsou úplně promočení a že zadaný úkol splnili. Vrátili se tedy ohřát do kanceláře a čekat, jak se počasí vyvrbí. Za hodinku bylo po dešti. Katka tedy zadala další úkol: ostříhat větve, které zasahují do cesty, kudy povede koncem měsíce běžecký závod. Odpoledne byla odvedenou práci zkontrolovat, nebyla však spokojená, takže oba pracanty druhý den vyslala uklízet znovu.

Ve středu jeli sekat na Starou Chodovskou. Jenomže Magdaleně se udělalo zle a po 3 hodinách volala, že už dál nemůže pracovat. Koneckonců si už včera stěžovala, že ji bolí ledviny. Takže šli pěšky zpátky do kanceláře a Honza si vzal půl dne dovolené.

Přesto na poslední směnu týdne opět dorazili oba. Magdaleně pořád není dobře a je to na ní vidět. I když ji Katka posílala domů, prohlásila statečně, že to dneska zvládne, že bude v pohodě. Katka jim tedy zadala sekat trávu okolo garáží u Tesca, aby byli blíž, kdyby se Magdaleně přitížilo. Což bylo dobře, protože po 3 hodinách volala, že už to nezvládne. Honza dosekal svou část a pak shrabal trávu na jednu hromadu.

Pondělí 10. 8. začíná dobrou zprávou: Pavel 1 ode dneška začal pracovat u nového zaměstnavatele. Do práce přišel Honza a po delší zdravotní absenci Blažena, která tak vystřídala Magdalenu. Ta je po minulém týdnu regulérně nemocná. Honza s Blaženou dosekali zbytek trávy okolo garáží. Stihli to dříve, tak je Katka ještě poslala uklidit odpadky okolo Bahňáku. Na úterý bylo naplánované sekání ve Staré Chodovské, ale ráno to kvůli dešti nevypadalo příliš nadějně. Naštěstí se počasí umoudřilo.

Tento díl by se možná měl přejmenovat na „#pribehybezmrizi ze života Chodovské dvojky“. Nezbývá než doufat, že se Magdalena brzy uzdraví a že Blaženin kotník, který ji stále ještě trochu trápí, vydrží!

🙂  Dozvíte se příště.

 

Tréninková místa jsou určená pro klienty, kteří potřebují obnovit, vytvořit nebo rozvíjet pracovní návyky a sociálně profesní dovednosti. V rámci tréninku se připravují na volný trh práce pod vedením odborného poradce. RUBIKON Centrum zajišťuje klientům tréninková místa u spolupracujících zaměstnavatelů, ale také přímo v organizaci (25 % našich zaměstnanců jsou současní nebo bývalí klienti). Možností je celá řada – místa provozních asistentek/asistentů v kancelářích v Praze i na pobočkách, práce na zahradě Kotlaska nebo pracovní četa v Chodově v okrese Sokolov. V roce 2019 si na tréninkovém místě zvýšilo kompetence 44 klientů.